Madordning
maj 28th, 2015 by mrlund
Madordning
Vi spiser aftensmad sammen mandag til fredag året rundt – bortset fra påske, i skolernes sommerferie og mellem jul og nytår.
Vi gør en stor dyd ud af madens kvalitet, da dette for alle er en vigtig del af hverdagen. Råvarerne er i vidt omfang økologiske og vi føler årstidernes skiften. Vi tilstræber både kød-, fisk- og vegetardage. Der sættes madplan op til hver uge. Opskrifterne er bestemt af hvert madhold på møder, hvilket betyder at maden er meget varieret udfra hvem der holder madmøde: dansk, spansk, asiatisk, salt, surt, sødt, stærk – vi kommer hele paletten rundt.
Alle voksne skal være med i madordningen, som består af madlavning, opvask, bagning og indkøb. Disse opgaver løses ud fra et pointsystem, der giver stor fleksibilitet for den enkelte. Man er på et madhold, som hver tredje uge har ansvar for hele ugen.
Eksempel på en maduge: I løbet af denne uge vil en typisk indsats for en voksen være 2 gange mad (a 2½ time) og 1 gang opvask ( 1 time).
Desuden deltager man i et madplanlægningsmøde (1 time) og i rengøring af fælleshuset (2½ time). For denne bedrift får man serveret maden 15 gange og får vasket op efter sig.
Fredag aften gør vi noget ekstra ud af måltidet og slutter altid af med dessert.
På Fælleden findes grupper for enhver smag. Vores nyeste gruppe hedder kagegruppen og de gør en dyd ud af smag og udseende på kager til festlige lejligheder.